Albion hotel

© Toerisme Ieper

Beste prijs en voorwaarden indien u via deze website reserveert!


Ieper

Lakenhallen IeperWist u dat Ieper even machtig was in het oude graafschap Vlaanderen als Brugge en Gent?  De Lakenhallen en Halletoren getuigen van de welvaart van Ieper tijdens de jaren 1200 - 1300. Ieper was een zeer belangrijk handelscentrum voor de lakennijverheid.  De Lakenhallen dienden als opslag- en verkoopplaats  voor het laken, meestal gewoven met wol uit Engeland en Schotland.

In de Lakenhallen is nu het 'In Flanders Fields Museum' uw bezoek meer dan waard. Met zijn 132m gevellengte aan de zijde van de Grote Markt is de Lakenhallen een van de grootste burgerlijke bouwwerken uit de gotische periode.  Erboven troont het Belfort of de Halletoren. Het gebouw is een overweldigende illustratie van de macht en het zelfbewustzijn van de middeleeuwse stedeling.  Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de Lakenhallen bijna volledig verwoest. 

Menenpoort Ieper
Ieper kun je binnen rijden langs de Menenpoort.  Sinds 1928 wordt hier iedere avond om 20u00 stipt de Last Post sonnerie gebracht door klaroenblazers.  Het is een moment van piëteit waarmee Ieper dagelijks de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Ieperboog (Ypres Salient) herdenkt. 

 

Poppy
Ieper en het landschap van de Ieperboog zijn getekend door de gruwel van de Eerste Wereldoorlog11 november wordt hier als Remembrance Day heel sterk herdacht onder meer tijdens de Poppy Parade, de optocht van St. George's Memorial Church naar de Menenpoort.  De 'poppies', de klaprozen werden het symbool voor het front 'In Flanders Fields'.

U wenst te reserveren?

Alleen hier de beste prijs en voorwaarden! 

Boek online

Volg ons op Facebook of Instagram

Historiek Albion Hotel

Het Albion Hotel onthaalt u in een sfeervol gebouw in Ieper. Het werd in 2000 volledig gerenoveerd en omgevormd tot het Albion Hotel. De huidige ingang van ...

Meer info